Kuvat, totta vai tarua?

Media eli esimerkiksi televisio ja lehdet, näyttävät kuvia näennäisesti täydellisistä nuorista naisista. Naiset ovat hoikkia, tuuhea ja kiiltävä hiuksisia, nätiksi meikattuja ja laitettuja. Tästä johtuen tulet varmasti helposti ajatelleeksi, että juuri siltä sinunkin tulisi näyttää, jotta olisit yhtä hyvä kuin muut. Koet ehkä, että ainoastaan ulkonäöllä on merkitystä. Vertaat ehkä itseäsi näihin täydellisen näköisiin naisiin ja koet, ettet ole riittävän hyvä. Se laskee itsetuntoasi. Ajattelet, että vain tämä on kauneutta. Todellisuudessa kauneus on kaikkea muuta. Se on sätelyä, itsensä hyväksymistä ja elämänasennetta, jonka mukaan voit elää elämäsi omien haaveidesi ja tavoitteidesi mukaan.

Media vaikuttaa elämäämme, halusimme sitä tai emme. Se vaikuttaa asenteisiimme ja käytökseemme suorasti tai jonkin toisen asian kanssa yhdessä. Esimerkiksi lehdessä voidaan sanoa, että pitkät ja tuuheat hiukset ovat nyt suosittuja. Lehden sanoma ei välttämättä pelkästään vaikuta halukkuuteesi hankkia pitkiä ja tuuheita hiuksia, mutta mikäli kaveriporukkasi on lehden kanssa yhtä mieltä asiasta, voi mielipiteesikin tähän muuttua. Tällöin asenteeseesi vaikuttaa median lisäksi toinen muuttuja, kaverit. Jokainen ihminen reagoi näihin vaikutuksiin yksilöllisesti. Toiset ovat herkempiä näille vaikutuksille kuin toiset. Se on täysin normaalia.

Mediassa ja mainonnassa suuressa roolissa on kuvien käsittely. Tällä on tarkoitus korostaa esimerkiksi esitettävän asian yksityiskohtia. Kuvat, joita näemme lehdissä tai televisiossa, ovat lähes aina käsiteltyjä. Älä tuhlaa aikaasi vertaamalla itseäsi näihin kuviin vaan muista niitä katsoessasi, että se ei ole todellinen. Aiheeseen liittyen, halusin ottaa sinulle kuvia. Laitan vierekkäin kuvan, jota ei ole käsitelty ja kuvan, jossa olen sitä muokannut. Kuvien muokkaamiseksi ei tarvitse olla ammattilainen, vaan ihan tavallinenkin ihminen siihen pystyy.